ثبت علامت جهانی ( مادرید )
برند بین المللی
تاریخچه کنوانسیون پاریس در رابطه با حمایت از مالکیت صنعتی جهت حمایت از علائم تجارتی در سطح بین المللی، دارندگان علائم تجارتی اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی باید بطور جداگانه تعدادی تقاضانامه را در ادارات کشورهای مختلف عضو به زبانهای گوناگون و با پرداخت هزینههای متفاوت دریافت کنند. این امر که با صرف زمان طولانی همراه است، موجب شده تا به منظور تسهیل روند ثبت بین المللی و کسب حقوق ناشی از آن، تعدادی از کشورهای عضوکنوانسیون پاریس اتحادیه بین المللی در جهت حمایت از مالکیت صنعتی، سازمان ثبت برند بین المللی مادرید را تشکیل دهند. سیستم مادرید دارای ۸۵ عضو متشکل از کشورها و دفاتر منطقه ای است که درخواست ثبت بین المللی از طریق دفاتر مالکیت صنعتی کشورهای عضو سیستم مادرید امکان پذیر است و منوط به ثبت در کشور مبداء میباشد. در این سیستم که با عنوان «مادرید» شناخته شده است، دستورالعمل ثبت بین المللی علائم تجارتی تصویب گردید و دربرگیرنده دو معاهده میباشد:
- موافقتنامه مادرید مورخ ۱۸۹۱ و پروتکل مرتبط با آن مصوب ۱۹۸۹
- آئین نامه مشترک سیستم مادرید
مزایای استفاده سیستم مادرید
مطابق با مقررات ثبت بین المللی علائم تجاری یا همان سیستم مادرید، علامت با توجه به قوانین داخلی هر کشور بررسی میشود و سپس وارد طریق بین المللی خود میشود. به این معنا که در مرحله ابتدایی ثبت بین المللی علائم تجاری، بصورت ملی است که در اداره کشور مبداء صورت میگیرد. سپس بشکل اتوماتیک با تعیین کشورهای مورد نظر در سطح بین المللی انجام میشود.
از جمله مزایای سیستم مادرید؛ متقاضی میتواند از طریق اداره مالکیت صنعتی یک اظهارنامه بین المللی به وایپو تسلیم نماید که در صورت تمایل در ۸۵ کشور عضو موافقتنامه و پروتکل مادرید یا تعدادی از آنها، از علامت تجاری خود درخواست حمایت کند. این امر تنها بوسیله ارائه تقاضانامه بین المللی واحد به یک زبان (فرانسه، انگلیسی یا اسپانیولی) و پرداخت تعرفه به فرانک سوئیس، کسب حمایت از علائم تجارتی یا خدماتی در کشورهای تعیین شده در فرم درخواست، امکانپذیر میشود. علاوه بر این، اگر در علامت ثبت مبداء از طرف صاحب آن، هرگونه تغییری انجام شود از جمله تغییرنام، آدرس، مالکیت، تمدید و … میتوان با تکمیل فرمهای مربوطه و پرداخت هزینه ای اندک، تغییرات مزبور را در سطح بین المللی به انجام رسانید. همچنین اداره مبدا بی نیاز از انجام طبقه بندی کالاها و خدمات و انتشار علائم در روزنامه رسمی کشور متبوع خویش است چرا که ثبت بین المللی مجموعه ای از ثبتهای ملی طبق مقررات داخلی هر کشور تعیین شده است.
ثبت جهانی برند به دو روش موافقتنامه های Trips و مادرید انجام می شود که هر یک شامل قوانین خود می شوند.توافقنامه Trips طبق قوانین جهانی WTO انجام می شود.این توافقنامه را بیش از 150 کشور امضا کرده و عضو آن شده اند.ثبت برند در این توافقنامه برند را بدون هیچ واسطه ای در سوئیس به ثبت جهانی می رساند.به این معنی که برای ثبت برند این توافقنامه نیازی به ثبت در کشور مبدا نیست.لازم به توضیح است ایران عضو این توافقنامه نمی باشد.
توافقنامه مادرید به این شکل است که شرط ثبت برند به صورت بین المللی در مرحله اول ثبت در کشور مبدا می باشد.جهت عضویت در این سیستم اشخاص باید یک اظهارنامه بین المللی را به اداره مالکیت صنعتی تسلیم کرده و کشورهای مد نظر خود را بین 85 کشوری که عضو مادرید هستند انتخاب و فعالیت خود را در آن کشورها شروع کند تا مورد حمایت های لازم قرار گیرد.
شخص باید تقاضانامه بین المللی خود را به یکی از سه زبان فرانسه ، اسپانیولی و انکلیسی ترجمه کند .
هیچ تلاشی دریغ نخواهد نمود.