بنا به ماده ٢٦ قانون ثبت علایم و اختراعات مصوب تیرماه ١٣١٠ اخترع این چنین تعریف شده است: چنانچه در هر صنف اعم از فلاحتی یا صنعتی هر نوع کشف یا اختراعی صورت بگیرد در صورتی که این اکتشاف قانونا در اداره ثبت به ثبت رسیده باشد کاشف آن می تواند انحصار استفاده از آن اختراع را در اختیار خود داشته باشد. اداره ثبت تهران نوشته ای به مخترع ارائه می دهد که به ان ورقه اختراع اطلاق می شود. از خلاقیت ذهنی اشخاص خلاقیت حاصل می شود که برای برطرف کردن و ارائه راهکار جدید برای مشكلات فنی ارائه می شود. بنا به ماده٢٧ قانون ذکر شده : چنانچه فردی اداعا کند یکی از موارد ذیل را اختراع کرده است می تواند نسبت به ثبت آن اقدام نماید :
1. هرگونه محصول صنعتی جدید که ابداع شود.
2. هر وسیله یا ابزار جدیدی که کشف شود یا از وسایل و ابزار موجود برای کسب دستاورد یا محصول صنعتی یا کشاورزی به شیوه ی جدیدی استفاده شود .
برای مطالعه بیشتر درباره ثبت مهر شرکت – مهر شرکت می توانید به مقاله آن مراجعه کنید و مقاله را مطالعه نمایید.
اختراعاتی که از نوآوری و عملکرد جدید صنعتی برخوردار باشند را می توان به ثبت رساند. چنانچه یک فکر و ایده ی مبتکرانه قبلا در فنون و صنعت به کار نرفته باشد به عنوان یک اختراع عملیاتی به حساب می آید و می بایست در یکی از عرصه های صنعت مثل دامپروری، فلاحتی، صنایع دستی و خدمات ، بکار گرفته شود و بتوان آنرا به مرحله اجرا رساند و پس از تولید قابل استفاده باشد.
برای مطالعه بیشتر درباره اسامی مخصوص اشیا می توانید به مقاله آن مراجعه کنید و اطلاعات لازم را کسب کنید.
برای ثبت اختراع باید مدارک ذیل را تهیه و اسکن نمایید و به مرجع ثبتی خود ارائه نمایید:
با توجه به درخواست مخترع زمان اعتبار قانونی ثبت اختراع و پشتیبانی از این اختراع میتواند 5 ، 10، 15و یا 20 ساله باشد.
باثبت اختراع و تادیه هزینه های تعیین شدهمی بایست در روزنامه رسمی و یک روزنامه کثیرالانتشار دیگر شرح مختصری از اختراع آگهی گردد. اداره مالکیت صنعتی پیش نویس آگهی را مهیا می نماید. گواهینامه ثبت اختراع بعد از آگهی شدن اختراع برای مالک ان و به نام او در زمان تقاضای وی صادر و ارائه می شود.
چنانچه تقاضای ثبت اختراع مردود اعلام شود باید در عرض ده روز موضوع را پیگیری کرده و دوباره مبادرت به ثبت اختراع خود نماید.جهت حمایت از اختراع می بایست مبلغی را در سال به حساب اداره مالکیت صنعتی تادیه نمود.
الف ) مدارک مورد نیاز اشخاص حقیقی و حقوقی ارائه شود
اشخاص حقیقی و حقوقی اسناد ثبت اظهارنامه اختراع متفاوتی دارند.
ب) مراحل ثبت اظهارنامه اختراع گذرانده شود
تنظیم اظهارنامه از جمله مواردی است که جهت اختیار گرفتن حق انحصاری اختراع باید تهیه شود.
ج ) زمان مشخص شده برای ثبت اختراع
با توجه به میزان پرونده هایی که در اداره مالکیت معنوی موجود است و نوع طرحی که ارائه شده است زمان ثبت اختراع مشخص می شود که معمولا 45 تا 50 روز طول می کشد پس از اینکه اختراع به ثبت رسیدن باید جهت اطلاع رسانی در روزنامه آگهی شود. هر اختراع نهایتا تا بیست سال عمر مفید خواهد داشت.
د ) تادیه هزینه ثبت اختراع
با در نظر گرفتن طرح اختراع هزینه های ثبت متفاوت می باشد.
در انتها خاطر نشان می شویم که در صورت مواجه شدن با هر سوال یا مسئله ای می توانید با مشاوران و کارشناسان مجتمع ثبتی و حقوقی ایلیا تماس بگیرید و از راهنمایی های آن ها بهره مند شوید.
از همراهی شما عزیزان صمیمانه سپاسگزاریم.