حاصل تفکر و تلاش ذهنی شخص اختراع بوجود می آید . که به صورت یک محصول صنعتی و یا فرایند صنعتی بوجود می آید . در قانون ثبت علائم تجاری اختراعات مصوب شده است که اشخاصی در صدد ثبت اختراعات خودو هستند ابتدا باید شرایط و قوانین رعایت نمایند و بر اساس آنها اقدام به ثبت اختراع در اداره ثبت مالکیت صنعتی نمایند تا بتوانند از آن محافظت نمایند .
مجتمع ثبتی و حقوقی ایلیا دارای کادری مجرب در زمینه ثبت اختراع می توانید هم اکنون با متخصصان در جهت مراحل ثبت آن در اداره ثبت مالکیت صنعتی تماس حاصل نمایید و راهنمایی لازم بهره مند شوید .
1.اظهارنامه اختراع در3 نسخه ارائه گردد.
2.توصیف اختراع در سه رونوشت ارائه گردد.
به موجب ماده 10 آیین نامه ی اجرایی قانون ثبت اختراعات، توصیف اختراع باید واضح و روشن و همراه با جزییات کامل باشد و دربردارنده نکاتی به شرح ذیل باشد:
3.مدارک مثبت هویت متقاضی و مخترع به شرح ذیل ارائه گردد:
الف) مدارک مثبت هویت متقاضی.
اشخاص حقیقی: رونوشت شناسنامه و رونوشت کارت ملی.
اشخاص حقوقی: آخرین روزنامه رسمی دلیل مدیریت رونوشت شناسنامه و کارت ملی مالکان امضاء، آگهی آخرین تغییرات.
ب) مدارک مثبت هویت مخترع به شرح ذیل ارائه گردد:
رونوشت شناسنامه و کارت ملی مخترع ارائه گردد.
7. تقاضای کتبی مبنی بر عدم ذکر اسم مخترع،در صورتی که مخترع نخواهد اسم او ذکر شود.
8.مدارک مربوط به حق تقدم که باید هم زمان با تسلیم اظهارنامه یا حداکثر ظرف 15 روز از آن تاریخ تسلیم شود.
9.مدارک نماینده قانونی : درصورتی که تقاضا توسط نماینده قانونی (وکیل، دارنده یا دارندگان حق امضا برای اشخاص حقوقی و …) صورت بگیرد ارائه گردد.
10.رسید مربوط به پرداخت هزینه های قانونی ارائه گردد.
در جهت ثبت اختراع ابتدا باید وارد سامانه اداره مالکیت صنعتی به آدرس http://iripo.ssaa.ir در بخش اظهارنامه وارد شده سپس کلیه مراحل ثبت را به صورت ذیل در سامانه درج نمایید .
ابتدا باید تعهدنامه ای که در آن موارد قانونی درج شده است را رعایت نمایید .
نوع اظهارنامه را انتخاب نمایید . در این قسمت دو آیتم وجود دارد که نوع اظهارنامه جدید را انتخاب نمایید و یا اعتراضی بر اظهارنامه اختراع داشته باشید .
⭐ اطلاعات اظهارنامه را وارد نمایید .
درج اطلاعات اظهارنامه به صورت ذیل می باشد :
⭐ مالکیت اظهارنامه
شخصی که اختراع را بوجود آورده است مالک اختراع می باشد که می تواند یک شخص حقوقی و یا حقیقی باشد . در صورتی که شخص حقیقی باشد اطلاعات آن وارد شود و در صورتی که شخص حقوقی باشد اطلاعات شرکت نیز درج شود .
⭐ نماینده قانونی
در صورتی که دارای نماینده که صاحب امضا می باشد و یا وکیل دادگستری است اطلاعات آن درج شود و در غیر اینصورت این گزینه را خالی نگه دارید .
⭐ دریافت کننده ابلاغ
شخصی که می تواند ابلاغیه های سازمان را دریافت نماید باید اطلاعات تماس آن درج شود .
⭐ مشخصات مخترع
مشخصات مخترع نیز قید شود در برخی مواقع مخترع نمی خواهد نام او قید شود می تواند این مورد را به صورت مکتوب در یک نامه نوشته و ضمیمه مدارک نماید .
⭐ عنوان و خلاصه ی اختراع
الزامی است که عنوان اختراع نیز قید شود . که باید به صورت خلاصه و جدید باشد . خلاصه اختراع برای موضوع فنی می باشد بهصورتی باشد که موضوع و راه حل ارائه داده شده را درج نماید .
⭐ ادعای حق تقدم
ادعای حق تقدم،توسط اشخاصی که اختراع خود را در قلمرو یکی از اعضای کنوانسیون پاریس ثبت کرده اند پر می شود. ( پر نمودن فرم به زبان اصلی و با ترجمه رسمی دادگستری)
⭐ بارگذاری ضمائم.
در گزینه بارگذاری مدارک ابتدا باید کلیه مدارک را اسکن نموده و سپس در سامانه آپلود و یا بارگذاری نمایید و سپس ارسال تصاویر .
⭐ بازبینی اطلاعات و ضمائم
در این قسما اطلاعاتی که در سیستم وارد شده را مشاهده نمایید که به درستی وارد شده باشد و سپس در صورت صحیح بود تایید نموده و وارد مرحله بعد شوید .
⭐ پرداخت هزینه و دریافت شماره اظهارنامه
هزینه های ثبت اختراع از طریق همان سامانه می توان به صورت آنلاین انجام داد . .( برای مالکین ایرانی) و برای غیر ایرانی ها معادل ارزی هزینه ها و تعرفه های ثبتی بر مبنای فرانک سوئیسی انجام می شود. به صورت واریز به شماره حساب بانک ملی به نام خدمات ثبتی اداره کل مالکیت صنعتی. سپس ارسال تصویر فیش و مراحل ثبت اظهارنامه یا درخواست.
بعد از آنکه کلیه مراحل در سامانه انجام شد و هزینه های ثبت پرداخت گردید کد رهگیری اظهارنامه به متقاضی داده می شود .
طبق ماده 29 آیین نامه ثبت علایم و اختراعات از تاریخ وصول اظهارنامه ، متصدی شعبه ثبت اختراعات ،آن را از لحاظ تطبیق با مقررات قانون و مواد آیین نامه حاضر مورد مطالعه قرار می دهد و در صورتی که نواقصی در اظهارنامه مشاهده شود مراتب را در سامانه به متقاضی اطلاع می دهد.
ماده 30 آیین نامه ثبت علایم و اختراعات مقرر می دارد : در صورتی که اظهارنامه صحیح و قانونی تشخیص داده شود اختراع در دفتر مخصوصی با قید مراتب ذیل به ثبت خواهد رسید :
تبصره – در دفتر ثبت اختراعات برای هر اختراع دو صفحه تخصیص داده خواهد شد .هر تغییر و تکمیلی نسبت به موضوع اختراع و همچنین کلیه نقل و انتقالاتی که جزئاَ و یا کلاَ نسبت به اختراع واقع می شود باید در صفحات مزبور ثبت گردد.
در صورت روبرو شدن باهر سوال و مسئله ای می توانید با مجتمع ثبتی و حقوقی ایلیا تماس حاصل نمایید.