برای وارد کردن محصولات دانش بنیان به بازارهای داخل و خارج یکی از مسائل الزامی وجود اطمینان بر ای مالکان فناوری می باشد که حقوق مالکیت ذهنی و پابرجا بودن حق مالکیت آنها و شرکت است. بنابراین جهت ثبت رسمی اختراعات و ماحصل و تایید مالکیت افراد بر اختراعات و ابداعاتشان نهادهای مالکیت فکری و نهاد ثبت اختراع در تمامی کشورها تشکیل شده است. بی توجهی به مقررات مالکیت فکری در بازار جهانی موجب برملا شدن دستاورد یا مورد توجه قرار گرفتن افراد یا شرکتهای رقیب که محصولات آنها مشابه است می شود.
نهاد پتنت ایران وظیفه دارد از ثبت اختراع در نهادهای ثبت اختراع بین المللی پشتیبانی کند.
PCT بصورت قراردادی برای ثبت اختراع بين المللی می باشد كه جهت ارائه اظهارنامه بین المللی سامانه ای را برای درتولست کنندگان در نظر گرفته تا برطبق یک اظهارنامه بین المللی یکسان گواهی ثبت اختراع خود را در کشورهای دیگر دریافت کنند.
PCT باعث شده است پشتیبانی از اختراعات در کشورهای گوناگون زودتر به نتیجه برسد و مسیر را برای:۱) کاربران این سامانه و ۲) نهادهای کشوری ثبت اختراع،کاربردی و از لحاظ مالی به صرفه خواهد کرد.
درست است كه PCT راه را اسان تر و کوتاه تر میکند ولی نهادهای ملی ثبت اختراع کشورهایی که عضو هستند و یا نهادهای منطقه ای ثبت اختراع درباره ی ارائه گواهی ثبت اختراع تصمیم خواهند گرفت.
در کل برای طی کردن مراحل PCT : باید به ترتیب ذیل عمل کرد :
الف) ارائه دادن اظهارنامه کشوری اختراع
اظهارنامه کشوری به نهادهای ملي اختراع كشورهاي عضو معاهده ارائه شود يا اظهارنامه منطقه اي نهادهای منطقه اي که عضو هستند ارائه شود.
پس از تنظیم اظهارنامه اختراع به طور معمول به اداره کشوری یا منطقه ای ثبت اختراع باید ارائه شود که به آن اظهارنامه ملي و يا منطقه گفتا می شود و غالبا موارد ذیل را در بر دارد :
ب) فاز بين المللي
از امتیازات ثبت کردن اختراع ،برملا نشدن نتیجه هایی که بواسطه بررسی های شرکت های دانش بنیان و یا پایان نامه های دانشجویی که بصورت مقاله ارائه می شود واجرایی کردن مطالعات محققان و سرآمدهای علمی و صنعتی می باشد. .