یکی از موارد مهم مالکیت صنعتی که در دنیای امروز مورد توجه قرار گرفته است ثبت اختراع می باشد.ثبت اختراع در بیشتر کشورهای دنیا دارای اهمیت ویژه ای می باشد و با توجه به مزایایی که ثبت اختراع برای مخترع آن در پی دارد و هم چنین با عنایت به حمایت های قانونی که از اختراعی که به ثبت رسیده است صورت می گیرد امروز امری بسیار مهم محسوب می شود.
به موجب همین امر مجتمع ثبتی و حقوقی ایلیا در این مقاله برآنست تا در خصوص مراحل ثبت اختراع مطالبی را به متقاضیان ثبت اختراع ارائه نماید متقاضیان محترم ثبت اختراع در صورت مواجه شدن با هر سوال یا مسئله ای می توانند با مشاوران و کارشناسان مجتمع ثبتی و حقوقی ایلیا در ارتباط باشند.
هر اختراعی قابلیت به ثبت رسیدن را ندارد بایستی توجه داشته باشید که ثبت اختراع تابع مقررات و قوانین خاصی می باشد که باید آن ها را در نظر داشته باشید.ما در ذیل به برخی از این شرایط می پردازیم:
۱. اختراعی که جدید باشد ثبت می شود
اختراعی که قصد به ثبت رسانیدنش را دارید بایستی جدید باشد و در حیطه دانش و تجربه گذشته و کنونی وجود نداشته باشد به تبیینی ساده تر اختراع نبایستی تکراری باشد و مشابه آن وجود داشته باشد و در گذشه به ثبت رسیده باشد.
معیار بررسی و ارزیابی به منظور بدیع بودن یا نبودن یک اختراع وجود عینی یا متشابه آن در قلمرو جغرافیایی خاص نمی باشد بلکه اختراعی که قصد به ثبت رسانیدنش را دارید نبایستی در هیچ کشوری از جهان ثبت و افشا نشده باشد.
2. دارای ابتکار و نوآوری باشد
آن دسته از اختراعاتی که دارای کاربرد صنعتی می باشند و بدیع و تازه هستند قابلیت به ثبت رسیدن را دارند.
اختراعی دارای ابتکار می باشد که در فن و حرفه یا صنعت فعلی وجود نداشته باشد و به منظور شخصی که در حرفه و فن ذکر شده مشغول به فعالیت می باشد ساده و عادی نباشد.
۳. دارای کاربرد صنعتی باشد
اختراعی که به صورت بالقوه در صنعت قابلیت استفاده و ساخت را داشته باشد ثبت می شود.
الف) مدارک مثبت هویت متقاضی.
اشخاص حقیقی: کپی شناسنامه و کپی کارت ملی
اشخاص حقوقی: آخرین روزنامه رسمی دلیل مدیریت کپی شناسنامه و کارت ملی صاحبان امضاء
ب) مدارک مثبت هویت مخترع.
برای ثبت اختراع نخست بایستی به اداره کل مالکیت صنعتی به نشانی http://iripo.ssaa.ir مراجعه نمایید و وارد بخش ثبت اظهارنامه شوید و مراحل ثبت اظهارنامه را در سامانه انجام دهید:
مطابق ماده 29 آیین نامه ثبت علائم و اختراعات از تاریخ ارسال اظهارنامه کارگزار شعبه ثبت اختراعات آن را از نظر مطابقت با مقررات و قوانین و مواد آیین نامه حاضر موزد بررسی و ارزیابی قرار می دهد و چنانچه در اظهارنامه نواقصی وجود داشته باشد مراتب را از سامانه به متقاضی اطلاع رسانی می نماید.
ماده 30نظام نامه ثبت علائم و اختراعات بیان می کند:چنانچه اظهارنامه به صورت قانونی و درست تشخیص داده شود اختراع در دفتر مخصوصی با ذکر مراحلی به شرح ذیل ثبت خواهد شد:
تبصره – در دفتر ثبت اختراعات به منظور هر اختراع دو صفحه تخصیص داده خواهد شد .هر تغییر و تکمیلی نسبت به موضوع اختراع و همچنین کلیه نقل و انتقالاتی که جزئاَ و یا کلاَ نسبت به اختراع واقع می شود باید در صفحات مزبور ثبت گردد.
متقاضیان محترم در جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مراحل ثبت اختراع بین المللی به مقاله آن مراجعه نمایید و اطلاعات لازم را کسب نمایید.
از همراهی شما عزیزان سپاسگزاریم.